Studie en beroepskeuze

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Beroepskeuzetest Nijmegen

Bij het maken van één van de belangrijkste keuzes in je leven help ik jou om te ontdekken welke talenten en kwaliteiten je hebt. Jouw unieke karakter, talenten en eigenschappen moeten passen bij je studiekeuze.

Een uitgebreid studie- en beroepskeuzeonderzoek is een combinatie van:

Onderzoek naar je schoolloopbaan/achtergrond: Wat heb je tot nu toe gedaan en hoe ging dat?

Capaciteitenonderzoek: Wat is een realistisch opleidingsniveau? Wat zijn je sterke en zwakke studiecapaciteiten? Kun je de studie die je wil gaan volgen aan?

Interesseonderzoek: Welke beroepsrichting past bij mijn interesses? Welke andere beroepen of functies spreken mij nog meer aan? Welke vervolgopleiding past bij mijn belangstelling? Welk profiel past bij mijn interesses?

Persoonlijke kwaliteiten/studiehouding: Wat zijn aandachtspunten op studiegebied? Heb ik de juiste talenten en persoonskenmerken voor de opleiding of functie die ik leuk vind? Wanneer je op een aantal van deze onderdelen al een antwoord hebt, kun je ook kiezen voor een enkele onderdelen van een loopbaanonderzoek.

Resultaat

Je ontvangt een persoonlijk advies, afgestemd op jouw vragen.

Voor wie?

Dit onderzoek is bestemd voor scholieren/jongeren vanaf 14 jaar met vragen of twijfels over de studie- of beroepskeuze (Welke opleiding ga ik doen? Welke sector/profiel/leerweg past bij mij? Mijn huidige opleiding sluit niet aan, wat kan ik beter gaan doen?).

Werkwijze

Het onderzoek begint met een kennismakingsgesprek waar je ouders desgewenst bij aanwezig zijn. In dit gesprek wordt ingegaan op jouw vragen en jouw school/studiesituatie. Er kan ook nog overlegd worden over welk soort onderzoek het beste een antwoord kan geven op jouw vragen. Samen stellen we testprogramma voor jou op. Vervolgens spreken we af wanneer je op de computer een aantal tests gaat maken. Binnen twee weken na het schriftelijk onderzoek worden de resultaten en het advies met jou, en desgewenst ook met je ouder(s) besproken. De schriftelijke rapportage volgt na dit gesprek.

Binnen 4 weken na het kennismakingsgesprek is het onderzoek afgerond.

Ik sta ingeschreven in het Register voor Beroep Keuze Adviseurs BKA hiermee voldoe ik aan de kwaliteitsstandaard en in de onderzoeken hanteer ik de gedragscode van dit Register.