Loopbaancoaching Nijmegen

Nu ook gratis Ontwikkeladvies > klik hier voor meer informatie

Goede keuzes maak je op basis van verstand en gevoel. Beide verdienen de volle aandacht

Als het goed is levert werk je energie, zingeving en een salaris op. Helaas is dit bij een groot deel van onze beroepsbevolking niet het geval. Toch zijn er altijd mogelijkheden om je situatie te veranderen en om nieuwe keuzes te maken. Of zo’n keuzemoment nu het gevolg is van je eigen onvrede of van een door de werkgever verbroken dienstverband: beide situaties voeren naar een kruispunt. De onvermijdelijke vraag is: ‘Hoe nu verder?’

Waar het om gaat is jouw beschikbare energie – je werkvreugde – te verhogen door keuzes te maken die aansluiten bij jouw voorkeuren, drijfveren en talenten. Dat laatste, jouw eigen talenten en de daarbij passende ambitie, dienen dus eerst op scherp gesteld te worden. Dat is het eerste wat in  loopbaancoaching gebeurt! 

Om de juiste loopbaankeuzes te maken moet je eerst weten wat je kan en wat je wil, voor je de zoektocht vorm kan geven.

Als je op zoek gaat naar een andere baan dan komen er vervolgens ook een scala aan praktische aspecten aan bod: een aantrekkelijk CV opstellen, je doelgroep bedrijven bepalen, je (sociale) netwerken benutten, succesvol sollicitatiegesprekken doorlopen en onderhandelen over je salaris.

Loopbaancoaching Nijmegen is bedoeld voor iedereen die zich herkent in werkgerelateerde vragen als:

  • Wat wil ik nu werkelijk en wat is een goede keuze voor mij?
  • Waar krijg ik energie van, wat zijn mijn drijfveren?
  • Wat zijn mijn talenten, wat heb ik te bieden?
  • Ik welke situatie kan ik volledig in mijn kracht staan wat is daar voor nodig?
  • Welke mogelijkheden heb ik op de arbeidsmarkt of binnen mijn huidige organisatie?
  • Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
  • Waarom loop ik op mijn werk steeds tegen dezelfde problemen aan?
  • Hoe zorg ik voor balans tussen werk en privé?

Werkwijze

Op basis van een van een intakegesprek bepalen we jouw coachvraag en de inhoud van het traject. Centraal daarbij staan je talenten, interesses, persoonlijke levensthema’s, drijfveren, wensen, kwaliteiten, maar ook je valkuilen, belemmeringen en leerpunten. 

Mijn rol daarbij is spiegelend en stimulerend. Ik activeer je denkproces en zorg voor vooruitgang. Maar je zit zelf achter het stuur en bepaalt je eigen route. Samen zorgen we voor het verkrijgen van een helder zelfbeeld: wie je bent, wat je wilt, wat je kunt, maar ook wat jou daarvan weerhoudt. Ik stimuleer je om naar jezelf te kijken. Afhankelijk van je vraag en wensen zet ik diverse methodieken en instrumenten in, dat kunnen tests zijn maar ook de meer lichaamsgerichte technieken zoals Systemisch werken en Neuro Emotionele Integratie NEI.

Uiteraard werkt zo’n onderzoek alleen als je jezelf durft open te stellen en je echt naar jezelf wilt kijken. Een goede klik met de coach is daarbij heel belangrijk. Daarom is er voor de start van een traject altijd een oriënterend, kosteloos, kennismakingsgesprek. Dan kunnen we situatie, vragen en verwachtingen bespreken en nagaan of ik als persoon en mijn werkwijze daarop aansluiten.

De gesprekken voor Loopbaancoaching duren 1,5 uur, meestal zijn er 3 tot 5 sessies nodig. De bijeenkomsten vinden eens in de twee weken plaats in mijn praktijkruimte of desgewenst in overleg op een andere locatie.

Bij loopbaancoachvragen maak ik regelmatig gebruik van de Loopbaanscan en de Talentenscan

Dit zijn integrale testprogramma’s die in korte tijd veel inzicht geven in je talentenprofiel. Lange, analyserende gesprekken worden hierdoor overbodig. Je maakt de scans thuis online in je vertrouwde omgeving.