Talentenscan

De Talentenscan is bedoeld voor als je al werkzaam in een functie bent en je wil weten hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De Talentenscan is een assessment programma en geeft een ontwikkelingsgericht rapport op basis van de volgende testen: Persoonlijkheid, Carrière Waarden, Functiefase Analyse en een vragenlijst voor de beoordeling van je competenties.

Het rapport geeft inzicht in je kwaliteiten, maar ook in je valkuilen, drijfveren en leerstijlen. Speciaal is dat je leerstijl en de te volgen ontwikkelingsstrategie wordt benoemd, namelijk het ontwikkelen in de eigen functie of toegroeien naar een volgende stap.

Aan bod komen:

1 Mijn talenten
Kwaliteiten en valkuilen
Competentie-Indicator
Competentieanalyse

2 Mijn kenmerken
Persoonskenmerken
Carrière Waarden
Teambijdragen

3 Mijn leerstijl

4 Mijn ontwikkelstrategie

5 Actieplan

Ik gebruik meestal twee of drie bijeenkomsten om het resultaat van de talentenscan met je door te spreken. De eerste sessie is dan vooral gericht op het verhogen van je bewustzijn omtrent jouw talenten en je kenmerkende persoonlijke eigenschappen. In de volgende sessie bespreken we wat dit betekent voor jouw toekomstige loopbaan. We sluiten af met een sessie waarin we jouw actieplan om tot ontwikkeling te komen maken. Dat geeft een richtinggevend inzicht, desgewenst bespreken we de resultaten met je huidige werkgever.

terug