Tests en assessments

Ik bied tests en assessments aan voor particulieren en bedrijven.

Een psychologische test bestaat voor een belangrijk deel uit een lijst met vragen. In tegenstelling tot de gratis tests op internet of in magazines heeft een gedegen psychologische test een wetenschappelijke achtergrond. In een psychologische test houdt men rekening met begrippen als nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Wat deze testen zo waardevol maken is vooral de informatie over hoe anderen de tests gemaakt hebben. De zogenaamde normgroepen. Hierdoor kun je het resultaat van een test in het juiste perspectief plaatsen.

In een assessment worden er verschillende tests ingezet gecombineerd met een interview en eventueel één of meerdere simulatie-oefeningen.

Vitaal Talent: Tests en assessments Nijmegen

Om te laten zien hoe psychologische tests een rol kunnen spelen bij loopbaanbegeleiding zijn de tests die ik aanbied onderverdeeld in  categorieën:

In ons kennismakingsgesprek bepalen we samen welke tests we in gaan zetten.

De voordelen van tests en assessments

  • Psychologische tests leveren in korte tijd, veel, nauwkeurige en gerichte informatie op.
  • Door gebruik te maken van psychologische tests krijg je waardevolle informatie naar boven die met andere methoden moeilijk te verkrijgen zijn.
  • Vitaal Talent neemt alle testen online af met een beveiligde inlogcode. Je kunt je test dus vanuit je eigen vertrouwde omgeving op het moment dat het jou het beste uitkomt, maken. Een uitzondering: de capaciteitentests worden op locatie afgenomen.
  • Alle psychologische tests gaan gepaard met 1½ uur nabespreking en een professionele rapportage.

Wanneer worden tests en assessments ingezet?

  • Bij loopbaanbegeleiding, talentontwikkeling en advisering
  • Bij het nemen van beslissingen, bij selectie of beoordeling