Vitaliteitsmodel

Vitaal zijn betekent een goede gezondheid én meer. Het gaat er ook om je energiek te voelen, tevreden te zijn en te genieten. Vol geestdrift en enthousiasme over de dingen die je raken en die je belangrijk vindt. Om als er tegenslagen zijn, goed en effectief voor je gezondheid te zorgen, zodat je relatief snel kunt herstellen.

Ik werk met het Vitaliteitsmodel, dit gaat uit van vijf niveaus die allen van belang zijn voor het verhogen van onze vitaliteit.

  • Bewustzijn: gedachten, emoties
  • Celmetabolisme: de stofwisselingsprocessen in onze cellen; efficiëntie en werking van onze cellen
  • Energie circulatie: stroming van levensenergie
  • Aanleg: aangeboren en verworven psychische en lichamelijke gesteldheid
  • Fysiek: functionaliteit en structurele fysieke veranderingen

Deze niveaus staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Ziekte of vitaliteitsverlies kan zich manifesteren op elk niveau maar het gebeurt altijd in samenhang met het bewustzijnsniveau. De basis is bewustwording van wat er binnen in je gebeurt als fundament voor je vitaliteit en verbetering van je levenskwaliteit.

Het vitaliteitsmodel geeft de mogelijkheid om, middels het onderbewuste, te achterhalen waar verstoringen zijn ontstaan. Hiermee wordt de oorzaak van de klacht of vitaliteitsverlies helder en kunnen we daar mee aan de slag.

terug